index
Sluit uw zorgverzekeraar parachutespringen uit?

Parachutespringen, parapenten en alle andere "gevaarlijke sporten" zijn op de basisverzekering gewoon standaard meeverzekerd. Deze dekking op de zorgverzekering betreft dan wel alleen medisch noodzakelijke zorg. Als een parachutist of parapente beoefenaar een ongeluk overkomt, is er dus gewoon dekking op zijn eigen verplichte basis zorgverzekering. Op de meeste aanvullende verzekeringen zijn gevaarlijke sporten zoals parachutespringen, paragliding, parapente, dus sporten met een verhoogd ongevallenrisico wel uitgesloten. Wees dus verstandig, en kijk uw polisvoorwaarden na zodat u zeker weet of parachutespringen, parapenten en andere sport wel gedekt is op uw basisverzekering..

Springen in het buitenland?

De basisverzekering biedt in nederland dekking voor gevaarlijke sporten zoals parachutespringen. In het buitenland is de basisverzekering ook van toepassing. Vaak vergoedt de zorgverzekeraar dan alleen de kostprijs in een algemeen en openbaar ziekenhuis. Vaak wordt u echter behandeld op opgenomen in een prive-kliniek, terwijl u dat niet altijd weet. Ook zijn de kosten in het buitenland meestal (veel) hoger dan in nederland.  Deze prive-klinieken en extra kosten vallen niet onder de basis zorgverzekering. Alleen de buitenland dekking van de aanvullende zorgverzekering moet dan dekking bieden. Omdat deze verzekering vaak weer de gevaarlijke sporten uitsluit, is het eigenlijk noodzakelijk altijd een reisverzekering met medische dekking voor gevaarlijke sporten af te sluiten. De reisverzekeraar vergoedt dan alle extra kosten die de basisverzekering of aanvullende verzekering  niet betaald.   

Ongevallen verzekering

Voor het ongevallen risico zoals invaliditeit of dood als gevolg van een ongeval heeft parachuteverzekering.nl een speciale ongevallenverzekering  De zorgverzekeraar dekt uitsluitend ziektekosten maar geeft nooit een kapitaal (som geld ineens) bij invaliditeit bijvoorbeeld als vervanging van inkomen. Sluit daarom altijd een ongevallenverzekering af. Ook voor als u niet aan sport doet is dit een zeer belangrijke verzekering. U kunt tenslote overal  een ongeval krijgen.